Bejelentés


spirituálisanya Segíts magadon, Isten is megsegít...

Több, mint 20 éve "utazom" kártyával, vagyis tinikorom óta vonzott az összes tarot kártya. Végül a kedvencem a Crowley-féle lélekelemzős és az Intuitív Megoldások Angyal kártyák lettek. Sokan elítélték a Crowley nevéhez kapcsolódó paklit, hiszen az eredeti verzióban ő 3 mágust használt (a könyvben még szerepel mindhárom).
Általános, hogy egy tarot pakli 22 nagyarkánum lapból, 4x4 udvari kártyából és 4x10 kisarkánum lapból áll. A nagy arkánum lapjai gyakorlatilag külön is használhatók elemzésre (és persze jóslásra is, ha valakinek az a vallása). Szóval ennek a bizonyos nagyarkánumnak az I. lapja A Mágus. Na ebből van 3-féle Crowley-nál. Ezt a mágust talán úgy lehetne konyhanyelven értelmezni, mint életünk első lépései gyerekként, vagy első munkahelyünk megtalálása felnőttként. A lényeg, hogy első alkotó cselekedetünk lehet naívan jószándékú, önző és öncélú, illetve a helyes középút megtalálásával transzcendens döntés. A többi lapnál azt tapasztaltam, hogy "átjárhatóak" más (pl. Rider, vagy Osho Zen) tarot kártyák jelentéstartalmához, bár ha tényleg ki akarod elemezni, mi is vezérelt a mélyből, amikor olyan döntést hoztál, amit később megbántál, akkor bőven sok, amit ennek a kártyának a jelképtárában találsz. Hosszú éveken át festette a képeket Frida Harris, festő művésznő, aki szenvedélyesen szerette - a már legendává vált történet szerint - Crowleyt, akinek a világhoz való hozzáállása, szintén a legenda szerint erősen kifogásolható volt.

Üzenetküldés
Itt kérhetsz kártyás tanácsot, de előre kell bocsátanom, hogy szerintem magunk alakítjuk a sorsunkat, tehát jóslás helyett inkább arra szeretek fényt deríteni, hogy mivel is idéztem elő a jelen helyzetet. Innen már jobban látszik a jövő...

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!