Bejelentés


spirituálisanya Segíts magadon, Isten is megsegít...


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Szerelem (egy sor) csalódás, válás után

Ezúttal nem a pszichológia egyik válfaját szeretném taglalni, hanem a mai - válásokkal dúsított - élményeinkben gazdag továbblépés lenne a témám. Természetes, hogy mindannyian boldogok szeretnénk lenni. Mindezt eredetileg, gyerekként sokan a "holtomiglan-holtodiglan elsőre megtalálom az igazit" gondolattal indítjuk. Teljességünkhöz tiszta sor, hogy társra van szükségünk. Bár korunkban az önmegvalósítás vált menőbb életvitellé, a lelkünk mélyén mégis a legtöbben családra, a partnerünkkel való életre szóló szerelemre vágyunk. Miután először önmegvalósítunk, macsók és femininek vagyunk, sokan 40 évesen túl vagyunk legalább egy váláson. Ilyenkor a válás okozta stresszen túl még azzal a csalódással is meg kell küzdenünk, hogy nem sikerült az, amire vágytunk: az egy darab házasság egy életre gondolata.
Először talán látni sem akarunk senkit a másik nem tagjaiból, aztán a hiány erősödésével jól kitaláljuk, hogy most aztán meggondoltak leszünk és ilyen-olyan társ kell. Egy sor kizáró okot adó tulajdonsághalmazzal a zsebünkben kezdjük a keresést. Már nem vagyunk olyan nyitottak, mint tizenévesen, mégis olyan szemtelenül szerelmesek szeretnénk lenni, mint akkor. Kinek lelki társ, kinek munkatárs, kinek csinosabb, kinek kevésbé feltűnő, kinek izgalmasabb, kinek a Papné, kinek a Pap kell... :) A lényeg, hogy már tapasztaltunk, és olyan ne legyen.
Sokan ilyenkor nemcsak partnerkapcsolati tapasztalattal rendelkezünk, hanem egy, két, néhány gyerekkel is. Hozzájuk természetesen továbbra is kötődni szeretnénk. De még gyerektelenül is odaszaladhat a gondolatunk óhatatlanul (nem biztos, hogy pozitívan :)) az exünk felé. Minél inkább vágyunk a békére, annál jobban belezavarodhatunk a hogyan-ba, hiszen az a másik továbbra is másképp gondolkodik. Magányunkban vágyhatunk hirtelen halálra, vagy belesodródhatunk csöbörből-vödörbe, utálhatjuk a másikat, lehetünk munkamániások, (nem feltétlenül) friss alkoholisták, de a megoldás sehogyan sem boldogít. ...aztán jön valaki, aki esetleg...
Mindez történhet persze másként, a lényeg még mindig, hogy van már kapcsolati tapasztalatunk. Ez jó, hiszen már nem most jöttünk a falvédőről, de rossz is, mert úgy nyomaszt, hogy nem is tudunk róla. Mindaz, amit elkövettünk és amit elkövettek velünk, bensőnkből - általában tudattalanul - segíti és gátolja a következő kapcsolatot. (ha tetszik, ha nem :)) Először jól, sőt akár eszményien indulhat az új kapcsolat. Olyan, mintha megtaláltuk volna a tökélyt, aztán probléma adódik. Eszünkbe sem jut, hogy mi teremtettük az életünkbe őt a problémával együtt.


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!